Op 29 april 2018 heb ik de Marathon van Hamburg uitgelopen.

Kort daarvoor heb ik zo’n superhandig sporthorloge aangeschaft met allerlei trainings-, plannings- en analysefuncties. Dit na het afstruinen van het internet waarbij ik uiteraard vooral naar de bevestiging zocht waarom ik zo’n sporthorloge nodig zou hebben. Dit terwijl ik al jaren  hardloop en zonder zo’n superhandig sporthorloge verschillende marathons heb uitgelopen. Kortom ik ben een ervaren hardlopen die weet waar hij mee bezig is.

De Marathon van Hamburg heb ik met mijn super handige sporthorloge op ‘hartslag gelopen’, zoals dat wordt genoemd. Ik heb nog niet eerder zolang over een marathon gedaan! Ook een aantal looptrainingen daarna heb ik op ‘hartslag gelopen’. Eén en al frustratie, meer kan ik er niet van zeggen. In plaats van  lekker lopen op gevoel heb ik mijn looptrainingen laten bepalen door mijn sporthorloge.

De laatste tijd loop ik gewoon weer op gevoel en naar gelang de vorm van de dag. De frustratie is weg en het plezier in hardlopen weer helemaal terug.

Wat ik hiermee wil zeggen is, blijf vooral zelf nadenken en doe waar je je goed bij voelt. Laat je niet gek maken door alle adviezen op internet waarvan de meeste ongetwijfeld goedbedoeld zullen zijn, maar waar je meestal niets mee kunt.

Ook als bestuurder van een rechtspersoon, zoals een besloten vennootschap, moet u vooral zelf blijven nadenken.

Als bestuurder moet u tegenover de rechtspersoon de aan u opgedragen taken behoorlijk vervullen. Betreft het iets wat tot de werkzaamheden van twee of meer bestuurders behoort, dan is iedere bestuurder hoofdelijk aansprakelijk. Dat is niet het geval als een bestuurder bewijst dat de tekortkoming niet aan hem te wijten is en hij niet nalatig is geweest in het treffen van maatregelen om de gevolgen van de tekortkoming te voorkomen.

 Bent u de enige bestuurder van uw besloten vennootschap, bijvoorbeeld als directeur grootaandeelhouder, dan kunt u wanneer een onbehoorlijk bestuur is vastgesteld, niet als excuus aanvoeren dat het onbehoorlijk bestuur niet op uw taken zag en dat u niet nalatig bent geweest in het treffen van maatregelen om de gevolgen van het onbehoorlijk bestuur te voorkomen.

Als bestuurder bent u aansprakelijk wanneer u niet heeft gehandeld zoals onder de gegeven omstandigheden een redelijk oordelend bestuurder met de voor uw rechtspersoon vereiste bekwaamheden zou hebben gedaan. Met andere woorden als geen redelijk denkend bestuurder onder dezelfde omstandigheden zo zou hebben gehandeld.

Mochten er naar aanleiding van deze blog vragen zijn, aarzel dan niet om mij te bellen.