Dit keer geen juridisch inhoudelijk blog, maar een blog over waarom ik denk dat het lopen van marathons een positieve invloed heeft op mijn werk als advocaat.

Als je lekker fit bent presteer je beter. Maar alleen daarvoor hoef je geen marathons te lopen. Er zijn minder zware middelen om je lekker fit te voelen dan het lopen van marathons.

Ik denk wel dat er een overlap zit in de eigenschappen die nodig zijn om een marathon uit te kunnen lopen en die je als advocaat moet hebben.

Die eigenschappen zijn doorzettingsvermogen, ambitie, jezelf een doel opleggen en de discipline hebben om dat doel ook te bereiken.

Als je marathons loopt zegt dat genoeg. Het is feitelijk een statement. Je onderscheidt je ermee en je positioneert je als iemand die de strijd niet uit de weg gaat. Ook niet de strijd met jezelf tijdens de marathon en de lange duurlopen in de voorbereiding op de marathon.

Ik ben als marathonloper constant bezig met het behalen van doelen en bereid daar veel voor te doen, maar zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Mijn overtuiging is dat de eigenschappen die nodig zijn om marathons te lopen er ook toe bijdragen dat ik mij ook als advocaat altijd volledig inzet om het maximale voor mijn cliënten te behalen.

Ook loop ik altijd zonder muziek of andere afleidingen. Tijdens de lange duurlopen is er dan volop ruimte voor gedachten die opkomen. Zo krijg ik zaken scherp en helder en borrelen er nieuwe ideeën op, wat ook mijn werk als advocaat ten goede komt.