Op 10 maart 2019 heb ik de Marathon van Barcelona gelopen. Ook deze marathon heb ik, evenals de  voorgaande marathons waaraan ik heb deelgenomen, uitgelopen.

Voor de Marathon van Barcelona had ik mij goed voorbereid en stak in een goede vorm zoals dat genoemd wordt.

Mijn voornemen bij iedere marathon is om die weer beter te lopen dan de voorgaande marathon. De basis daarvoor is er.

Zoals iedere lange afstandsloper weet, wordt het in een marathon na zo’n 30 kilometer altijd zwaar. Zo ook voor mij in de Marathon van Barcelona. Mijn kilometertijd ging vanaf 30 kilometer tot aan de finish dan ook gestaag omhoog, met als resultaat dat ik de Marathon van Barcelona niet beter heb gelopen dan de daaraan voorafgaande Marathon van Amsterdam.

Wat ik in zo’n situatie dan altijd doe, is mezelf afvragen waar voor mij nog winst te behalen valt in de voorbereiding op de marathon. De trainingsinzet is altijd goed evenals mijn motivatie. Daar kan het niet aan liggen zou ik zeggen. Als ik eerlijk tegen mezelf ben, dan valt er op het terrein van de voeding voor mij nog wel wat winst te behalen denk ik. Dit wordt dan ook mijn aandachtspunt in de voorbereiding op mijn volgende marathon, de Marathon van Keulen op 13 oktober 2019.

Ook in mijn werk als advocaat en interim jurist vraag ik mij altijd af wat er beter kan en waar  de winst voor mijn opdrachtgevers te behalen valt.